Naj nad varnostjo vašega poslovanja bedi najboljši čuvaj – Watchguard

Podjetje WatchGuard že več kot dve desetletji velja za pionirja na področju razvoja najsodobnejših tehnologij s področja kibernetske varnosti. Te nudi v obliki enostavnih rešitev varovanja omrežij, brezžičnih povezav in overitve dostopa do virov – enostavnost pa se odraža v namestitvi, uporabi in upravljanju, ki poskrbijo za miren spanec uporabnikov.

Podjetje, ki mu kibernetsko varnost vsak dan zaupa več kot 80.000 strank z vsega sveta, nudi vodilne rešitve na področjih varovanja omrežij, varnih brezžičnih povezav Wi-Fi, večfaktorske avtentikacije ter drugih izdelkov in storitev s področja omrežne inteligence. Omenjene rešitve neprekinjeno varujejo poslovne vire podjetij – tudi pred novimi in še neznanimi grožnjami, ki se pojavljajo dnevno.

Kibernetska varnost je danes zapleteno področje, sploh v očeh podjetij, ki želijo svoje poslovanje zaščiti pred kiberkriminalci. Varnostne tehnologije, rešitve in storitve podjetja Watchguard pa celovito nagovarjajo varnostne potrebe majhnih in srednje velikih podjetij, ki si varnostnih strokovnjakov ne morejo privoščiti. Odlikujejo jih večnivojska inteligentna zaščita, enostavnost uporabe in poenostavljeno upravljanje, hkrati pa stalno zagotavljajo visoko raven varnosti, ki jo zahtevajo poslovna okolja.

»Teh prednosti bodo deležna tudi slovenska podjetja, saj jim bomo kot uradni zastopnik omogočili, da bodo na najpreprostejši način zagotovila najpametnejšo varnost za svoja okolja,« je povedal Toni Jeršin, skrbnik programa varnostnih rešitev Watchguard v podjetju ANNI d.o.o., ki je oktobra letos postalo uradni zastopnik in distributer za rešitve varnostnega podjetja Watchguard za Slovenijo. Podjetje ANNI d.o.o. ima bogate izkušnje z zagotavljanjem kibernetske in informacijske varnosti, saj že več kot desetletje trži varnostne rešitve podjetja Panda Security, ki ga je marca letos prevzela prav družba Watchguard. Poleg tega podjetje ANNI iz Trzina nudi še storitve naprednega reševanja in obnove podatkov iz najrazličnejših nosilcev in medijev.

Ena platforma, popolna varnost
Edinstven pristop podjetja Watchguard k omrežni varnosti se osredotoča na zagotavljanje najboljše varnosti v katerikoli organizaciji, ne glede na njeno velikost ali tehnično znanje zaposlenih. Večkrat nagrajena platforma za poenoteno upravljanje groženj (UTM) je idealna za srednje velika podjetja in podjetja, ki delujejo na več lokacijah. Osredotoča se na enostavnost implementacije, rabe in stalnega upravljanja, poleg tega pa zagotavlja tudi najboljšo možno varnost IT-okolja, programske opreme in storitev. Platforma upravlja tako z varnostnimi storitvami kot fizičnimi ali oblačnimi požarnimi zidovi, WatchGuard Cloud pa zagotavlja popoln vpogled v delovanje omrežja podjetja, zato lahko skrbnik IT sprejme pravočasne, informirane in učinkovite odločitve glede omrežne varnosti. Spremljanje aktivnosti v omrežju in pogled na t. i. »veliko sliko«, v kombinaciji s spremljanjem varnostnih trendov, aktualnih groženj, vzorcev omrežnega prometa ter v navezi z aktivno varnostno politiko omogoča hiter in natančen pregled varnosti IT-krajine, prepoznavanje težav ali nepravilnosti ter njihovo hitro in učinkovito odpravljanje.

Informacije, ki jim lahko zaupate
Rešitev za večfaktorsko avtentikacijo AuthPoint zagotavlja varnost, ki jo poslovna okolja potrebujejo za zaščito svojega premoženja, računov in informacij. Oblačno rešitev za overovitev naprav in uporabnikov je nadvse enostavno vpeljati v poslovanje, saj deluje iz oblaka in na mobilnih napravah, zato za varno prijavo v sisteme in aplikacije zadostuje že enostaven dotik bralnika prstnih odtisov ali vnos gesla na uporabnikovi mobilni napravi brez potrebe po strojnih ali programskih žetonih.

Varno brezžično omrežje
Podjetje WatchGuard ponuja bržkone najbolj enostaven način postavitve varnega brezžičnega omrežja na eni ali več lokacijah podjetja. Rešitev Watchguard Wi-Fi Cloud zna upravljati z najrazličnejšimi brezžičnimi napravami (usmerjevalniki, stikala, dostopne točke) različnih proizvajalcev ter poenotiti varnostno politiko in pravila dostopa med njimi. Podpira tudi hitro in enostavno postavitev brezžičnega omrežja za obiskovalce podjetja in različne marketinške aktivnosti, vključno z zaledno analitiko, ki oddelku trženja pomaga upravljati oglaševalske kampanje itd.

»Varnostne rešitve podjetja WatchGuard že desetletja slovijo kot najbolj enostavne za uporabo, pri čemer pa ne skoparijo z varnostnimi funkcijami in mehanizmi. Nasprotno, tudi najbolj učinkovite varnostne rešitve so sedaj postale še bolj prijazne do uporabnikov in skrbnikov IT v podjetjih. Ponudba rešitev po meri podjetij ali v paketu vse-v-enem pa še dodatno izpostavlja konkurenčno prednost rešitev Watchguard,« povzema Jeršin.

Prva pomoč pri spletnih napadih / 080 25 52

Je vaše podjetje doživelo spletni napad, hekerski vdor ali krajo podatkov? Ste morebiti žrtev izsiljevalskega virusa? Pomoč dobite pri vrhunskih varnostnih strokovnjakih na telefonski številki 080 2552.  Hekerji in drugi kibernetski napadalci so iz